Tätä kreemiä teen monesti marsipaanin alle. Hyvää ja helppoa.

Nosta ensin voi/margariini huoneenlämpöön ajoissa pehmenemään (ks. alempaa).

 

Laita kattilaan:

 4,5 dl mehua

3 rkl peruna- tai maissijauhoja

6 rkl sokeria

Laita levylle ja levy täysille. Sekoita kokoajan kunnes pulpahtaa ja nosta sitten pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöön (tai noin 30 asteeseen).

Tämä on siis kiisseli.

1022740.jpg

Minä käytän monesti tätä tässä kreemissä. Myös maidoton margariini käy.

1022749.jpg

Laita 300g voita tai margariinia sekoitusastiaan ja vatkaa sähkövatkaimella (vispilällä) jonkinaikaa.

Maidotonta kreemiä jos haluat, niin käytä maidotonta voita tai maidotonta margariinia. 

1022766.jpg

Laita jäähtyneeseen kiisseliin 3 tl vaniljasokeria.

Tiputtele kiisseliä pikkuhiljaa voin sekaan ja vispaa samalla, ettei jää klönttejä. Voi olla, että koko kiisselimäärä ei kulu. Tarkkaile kreemin sopivaa koostumusta.

Tässä valmista mansikkamehusta tehtyä kreemiä.

1022771.jpg

Levitä kreemiä kakun päälle ja reunoille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin ja laita vasta sitten marsipaani tms. kuorrute.

Tällä olen saanut marsipaanikakuista sileitä myös päältä. Eikä kreemi anna kosteutta niin kuin kermavaahto.