Kakkujen pursotuksissa ja päällyksissä käyttämäni buttercreamin, suomeksi voikreemin teen seuraavasti:
250 g huoneenlämpöistä SUOLATONTA voita (olen kyllä tehnyt vähäsuolaisestakin, mutta suolaton on mielestäni parempaa)
125 ml huoneenlämpöistä maitoa (tai vesikin käy)
1/4 tl suolaa (älä laita jos käytät suolallista voita)
1-2 pakettia tomusokeria (500 - 1000 g)
- vatkaa sähkövatkaimella voita (pilko se pieneksi) kunnes se on pehmeämpää
- lisää joukkoon puolet sihdatusta tomusokerista sihdaten
- lisää maitoon suola
- lisää maito
- sekoita
- lisää loput sokerista. Jos teet "tiukkoja" pursotuksia (esim. ruusuja), laita enemmän sokeria. Normipursotukset tekee kyllä yhdelläkin paketillisella sokeria.
- värjää (ilman värjäystä BC on kellertävää). Värejä saat apteekista, isoista marketeista tai tilaamalla netistä (itse olen tilannut amerikkalaisesta nettimyymälästä)
- pursota
- säilyy 2 viikkoa jääkaapissa, jos säilöö ilmatiiviisti