Tai mikä se sitten suomeksi lieneekään...olisiko vaahtokarkkitaikina tai vaahtokarkkikuorrutus tms.

Asiaan...fondantin voi tehdä hyvin itse ihan kotivehkeillä.

Resepti;

455g vaahtokarkkeja (itse käytän haribon), mieluiten valkoisia

30ml (=2 ruokalusikkaa vettä)

900g tomusokeria (=vajaa 2 pakettia)

2tl vaniljaesanssia tms.

  • laita vaahtokarkit mikronkestävään kulhoon (käytin lasista pyrexiä itse) jonka kevyesti öljyät sisäpuolelta ensin + laita vesi sekaan
  • laita toiseen kulhoon (ihan tavalliseen) valmiiksi puolet tomusokerista (sihtaa) ja tee keskelle kraateri 
  • sulata vaahtokarkit mikrossa veden kanssa = laita se kulho mikroon ja tiiraile siitä lasin läpi koska ne ovat sulaneet. Pysäytä aina välillä ja sekoita. Sula vaahtokarkkisatsi on aika tahmeaa.
  • Kaada sulaneet vaahtokarkit tomusokerikraateriisi.
  • Sekoita
  • Lisää loput sokerit (sihtaa) vähitellen + esanssi ja alusta kunnes ei ole tahmeaa.
  • jos sinulla on joku yleiskone, niin se olisi varmaan kätevä, muuten joudut laittamaan kätesi mössöön. Voit tietty käyttää tiivitä kumihanskoja.
  • kääri valmis köntsä elmukelmuun ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä
  • ***yö tai useampi***
  • kun aloitat kaulitsemisen seuraavana päivänä (massa säilyy kyllä parikin viikkoa tiivissä pussissa), niin työstä sitä käsissäsi
  • jos tuntuu tönköltä, niin pidä mikrossa 5-10 sek kerralla, kunnes on muovattavaa
  • laita alustalle tomusokeria TAI maissijauhoja, ettei tartu kiinni
  • kauli niin ohueksi kuin haluat (jauhotetulla kaulimella), vastaavasti kuin marsipaani
  • levitä kakulle tai leikaka kuvioita tms.
  • TOOOOOSI hyvää.

Väriainetta voi lisätä jo sulaan vaahtokarkkiseokseen tai sitten hammastikulla valmiiseen massaan. Jos haluat ruskeaa ja suklaista, korvaa osa sokerista kaakaojauheella.