Veljen synttärikakuksi pyydettiin suklaakakku.

Tein tavallisen pohjan, johon lisäsin kaakaojauhetta (ettei tulee liian raskas kakku).

Täytteet:

  • mustikka-vadelmasose + kermavaahto
  • päärynämousse (eli säilykepäärynää soseena, kermaa vaahdotettuna, 3 liivatetta ja tilkka vettä + sokeria)
  • täytä irtopohjavuoan reunojen kanssa ja anna seistä yön yli

92229.jpg

 

Päälle tein suklaa ganachen.

Vajaa 2 levyä tummaa pandan tummaa suklaata (noin reilu 200g) ja 2 dl kuohukermaa.

  • kuumenna kerma kiuhumispisteeseen (että pinta alkaa nousta) samalla sekoittaen
  • nosta levyltä ja lisää tilkka margariinia ja suklaapalat
  • sekoita
  • anna jäähtyä 20 - 24 asteiseksi
  • kaada päälle ja levitä

92232.jpg

92233.jpg

Valuu.

92230.jpg

Liipattu kakku.

92231.jpg

Kukat marsipaania. Lehdet niitä aiemmin tekemiäni royal icing  -lehtiä. Kiekura valkosuklaata (sulatin pienessä pussissa). Reunapursotus puuttuu.

92227.jpg

Reuna zigzag -pursotusta (ylös alas ylös...).

92228.jpg

Ihan nätti. Kuvaaja vaan on huono.