Tämä on mukaelma Heikun karpalojäädykkeestä.

Kukaan ei muistanut ottaa kuvaa, mutta laitan kuitenkin ohjeen, koska oli ihan raikasta syötävää jouluaterian päälle.

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 pss pakastekarpaloita
  • 5-8 murskattua piparia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta jäiset karpalot sauvasekottimella.

Yhdistä kaikki aineet.

Kastele hyydykevuoka kylmällä vedellä ja kaada seos vuokaan ja peitä foliolla, jossei siinä ole kantta.

Laita pakkaseen ja syö kun on jäätynyt.

Ota jäätynyt jäädyke pakkasesta ja kastele vuoan ulkopuolta kuumassa vedessä (kasta altaaseen tai pyörittele hanan alla) ja pulpauta pois vuoasta.

Anna olla hetki ennen tarjoilua (meillä oli sen aikaa, että kahvit tippuivat).