Tämän tein joulupäiväksi anoppilaan. Alko luumut jo tursuamaan korvista.

Oli hyvää.

 324333.jpg

324332.jpg

 

Ohje:

  • pohjaksi kääretorttulevy joka kostutetaan
  • 1,5 levyä valkosuklaata
  • 3-4 dl flora vispiä
  • mustikkahilloa tai marmelaadia
  • tilkka vettä
  • 5-6 liivatetta (noin 1 liivate/1 dl nestemäisiä aineita)
  • 0,5 dl sokeria

Pistinköhän tähän rahkaa?? En kyllä enää muista, mutta sitäkin voi laittaa.

Vaahdota vispi, sulata suklaa. Liota liivatteita ensin kylmässä vedessä ja sitten lisää ne kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä aineet ja kaada pohjan päälle (irtopohjavuokaan).

Ai niin, melkein unohdin, että otin täytteestä pienen osan sivuun ennen mustikkahillon lisäämistä ja laitoin sen päälle. Siksi kakku on päältä vaalea ja muuten mustikanvärjäämä. Koristeet ovat marsipaania. Vähän tuommoiset suomiväriset kyllä.