Halusin kokeilla viikonloppuna paria uutta juttua.

Tässä kuvat ruusunnupun tekemiseen. Tein sekä vaahtokarkkitaikinasta että marsipaanista.

 

1. Pyörittele tikun (käytin puisia varrastikkuja, joita oli kesän grillailuista jäänyt) päähän ruusun sydän. Kokeilin myös ilman tätä ja tuli niistäkin ihanan siroja.

366654.jpg

2. Kauli marsipaani (tms.) noin 2 mm paksuiseksi ja ota siitä kaksi pyöreää rinkulaa muotilla. Jos sinulla ei ole muottia, niin mittasin, että esim. lääkemittakupilla saa sopivankokoisia rinkuloita.

366653.jpg

3. Kauli puutikulla tai kaulimella rinkulat soikion mallisiksi pehmeän ohuen sienen päällä.

366655.jpg 

4. Rypytä soikioiden kaikki muut, paitsi toinen pitkistä sivuista puutikun päällä nytkyttämällä tikkua pikkuhiljaa edestakaisin. Reuna ohenee ja rypyttyy hieman. Käytä sientä alla.

 

366656.jpg

5. Aseta rypytetyt soikiot näin ja laita sormella tippa vettä väliin, että tarttuvat.

366657.jpg

6. Kostuta tikun päässä olevaa palloa ja rullaa soikiot sen ympärille. Tiukkaa alareuna.

366658.jpg

7. Leikkaa ruusulle alaosa vihreästä marsipaanista ja ohenna terälehtiä hieman. Tietysti tämän voi myös puukolla leikata, jos ei ole muottia. Paina lehdykkä ruusun alaosaan (tökkää tikun teräväpää keskiosan läpi ja liu'uta ylös.

366659.jpg

8. Ja kappas, valmista tuli. Anna kuivua tikussa ja poista tikku kun kuivunut.

366660.jpg