Ystäväni täyttää vuosia ja halusi viedä työpaikalleen täytekakkua. Yhdessä päädyimme kokeilemaan hellapoliisin hopeatoffeekuorrutetta. Täytekin on samaiselta henkilöltä lainattu.

1214476.jpg

Alla kakku vielä ilman koristeita. Tein kakun myöhään illalla ja laitoin marsipaanista tehdyt koristeet vasta aamulla ennen kuljetusta. Pelkäsin, että hopeatoffeekinuski värjäisi kermaa mustaksi, mutta ei se ainakaan aamulla vielä ollut paljoa värjännyt.

1214483.jpg

Kysymys kuluu, että mitä nuo merkit kakussa tarkoittavat?

 

 

Täyte (alunperin hellapoliisin, ihan pikkusen muokkasin):

Kiisselin osuus:

1,5 dl vettä 2,5 dl sokeria 1 dl sitruunamehua 4 munankeltuaista (valkuaisista voit tehdä vaikka marenkia ;) 2 rkl vehnäjauhoja 25 g margariinia

Muut:

  •  2,5 dl kuohukermaa tai Flora vispiä vaahdotettuna
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta ja 2,5 dl vettä
  • 5 liivatelehteä
  • pari rkl sitruunamehua liivatteita varten

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset, vehnäjauhot ja margariini. Kiehauta, kunnes sakenee (pulpahtaa). Jäähdytä!

Vatkaa kerma/vispi vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi keskenään.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen nesteeseen n viideksi minuutiksi. Sulata vedestä puristetut liivakot tilkkaan kiehuvaa vettä.

Yhdistä sitruunakiisseli, vaniljakreemi, sekä viimeiseksi kermavaahto. Kaada joukkoon liivateneste ohuena nauhana ja sekoita täyte tasaiseksi.

Ohje kopioitu Hellapoliisilta.

Hopeatoffeekinuski:

  • 2 pikkupussia hopeatoffeita
  • 2 dl kuohukermaa

Avaa kaikki karkit kääreistään ja laita kattilaan kerman kanssa. Keitä seosta kokoajan sekoittaen kunnes seos sakenee kuten normaalikinuskikin. Voit koittaa tiputtaa kinuskia lusikalla lasilliseen kylmää vettä. Jos putoaa pohjalle kiinteänä pisarana on aika hyvä koostumus. Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle pyörivällä liikkellä, aloittaen keskeltä (kuten spiraali).