Aina ei rippikakussa ole ristin ristiä, tai no onhan tossa tavallaan...

1667629.jpg

Välissä on kolmessa välissä mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä (= 5 dl vispikermasta kermavaahtoa ja 5 dl jauheesta tehtyä vaniljakreemiä).
Marsipaanimaalauksen (Tapparan logo) alla voikreemiä.

***

Toinen samoihin juhliin mennyt kakku oli sisältä suklaakakkupohja, joka oli täytetty tummasta suklaasta tehdyllä täytteellä ja valkosuklaatäytteellä. Päällä ja sivuissa kermapursotus. Tai keskelle päälle vedin aaltoja koristeraapalla.

1667633.jpg

Tummasuklaatäyte:
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
Laita suklaapalat ja kuohukerma (myydään yleensä oranssissa purkissa) kattilaan ja sekoita jatkuvasti, kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin jäähtymään lisää (ihan jääkaappikylmäksi). Jos on kiire, tyrkkää hetkeksi pakkaseen, mutta vahdi ettei se jäädy. Kun suklaakerma on kylmää vatkaa sitä sähkövatkaimella. Lisää samalla joukkoon vispikerma sekä tomusokeri ja vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa.

Valkosuklaatäyte:
  • 130-150 g valkosuklaata
  • 3,5 dl vispikermaa
  • 150g creme fraiche/ranskankerma
  • 2 rkl tomusokeria
Vatkaa vispikerma tomusokerin kanssa vaahdoksi. Sulata suklaa lautasella mikrossa. Lisää vaahtoon ranskankerma ja sula suklaa. Sekoita.