1082560.jpg

Tänään pitäisi mennä serkkujen pikkujouluihin (siis lapset ja niiden serkut). Lupasin jonkun hyydykekakun tehdä kahvipöytään.


1082315.jpg

Inspiraatio ei ollut paras mahdollinen, kun tuo pikkuneiti on armottomassa räkätaudissa ja siihen kun yhdistää uhmaiän ja "loukkaannun joka asiasta" -asenteen, niin hermoja viedään...

POHJAKSI murskasin pipareita ja sekotin keksimurskaan voita.
1082314.jpg

Täyte oli mascarpone -tuorejuustoa, flora vispiä (vispattu), tomusokeria, 5 liivatelehteä, glögiä ja piparkakkumaustetta. Eli aika piparinen.

Päälle tein glögikiilteen (3 dl mehuglögiä ja 4 liivatelehteä), joka kuten huomasitte ei oikeen onnistunut. Liian kuuma/kylmä tai jotain, mutta hyytynyt se kuitenkin on. Kohta pitäis vielä jotain siihen päälle keksiä koristeeksi. edit: laiskuus iski ja murustin vain piparia päälle ja sirottelin tomusokeria, joka tosin liukenee varmaan ennen juhlapaikkaa jo kakkuun.

1082559.jpg
*****

Veljelleni (joka liotti joskus liivatelehtiä juoksevan hanan alla) ja muille otin pari (huonoa) kuvaa liivatteen lisäämisestä.

1. Laita muovikuppiin tms. kylmää vettä hanasta ja upota liivatteet veteen. Anna liota vähintään 5 minuttia.

1082317.jpg

2. Laita neste johon liivatteet liotetaan (esim. mehu tai tässä tapauksessa glögi) kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi (= alkaa kuplia).

1082318.jpg
(kuvassa ei vielä kupli)

3. Nosta kattila viereiselle kylmälle levylle ja sekoita liivatelehdet nesteeseen. Käytä sekoittamisessa vispilää tms. (Ota liivatelehdet likoamasta ihan kädellä ja purista niistä nyrkin sisällä ylimääräiset vedet pois.)

4. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteseen tai kiilteen mehuun ja sekoita hyvin. Täytä nopeasti, ettei liivate ehdi hyytyä.