Kakkujen pursotuksissa ja päällyksissä käyttämäni buttercreamin, suomeksi voikreemin teen seuraavasti:

250 g huoneenlämpöistä SUOLATONTA voita (olen kyllä tehnyt vähäsuolaisestakin, mutta suolaton on mielestäni parempaa)

125 ml huoneenlämpöistä maitoa (tai vesikin käy)

1/4 tl suolaa (älä laita jos käytät suolallista voita)

1-2 pakettia tomusokeria (500 - 1000 g)

 

- vatkaa sähkövatkaimella voita (pilko se pieneksi) kunnes se on pehmeämpää

- lisää joukkoon puolet sihdatusta tomusokerista sihdaten 

- lisää maitoon suola

- lisää maito

- sekoita

- lisää loput sokerista. Jos teet "tiukkoja" pursotuksia (esim. ruusuja), laita enemmän sokeria. Normipursotukset tekee kyllä yhdelläkin paketillisella sokeria.

- värjää (ilman värjäystä BC on kellertävää). Värejä saat apteekista, isoista marketeista tai tilaamalla netistä (itse olen tilannut amerikkalaisesta nettimyymälästä)

- pursota

- säilyy 2 viikkoa jääkaapissa, jos säilöö ilmatiiviisti