(Sorry huono kuva)
Mummulleni tein äitienpäiväksi kinuskikakun. Siellä kun ramppaa enemmänkin porukkaa syömässä. Tästä kuvakulmasta näyttää, että kakku on ihan soikio. Kyllä se pyöreä oli. Kuva jotenkin vääristyy.
Tein tavallisen 6 munan kakkupohjan ja lisäksi yhden 3 munan kääretorttupohjan, koska ei saanut kunnolla 2 väliä tehtyä.
Täyte 1:
- kostuta ananasmehulla
- 2 purkkia ananasmurskaa
- yksi purkki flora vispiä (2,5 dl) vatkattuna ja sokerilla maustettuna
Täyte 2 (mangomousse):
- 1 purkki mangosuikaleita
- 2 dl kermaa
- 3 liivatetta
- tilkka vettä
- sokeria maun mukaan (ehkä 0,5 - 1dl)
Täyttäminen:
- laita kakun pohja tarjouluvadille ja laita sen ympärille sen irtopohjavuoan reunat missä paistoit sen.
- kostuta pohjat ananasmurskasta valutetulla mehulla
- levitä ananasmurska pohjalle ja päälle vatkattu kermavaahto
- laita kostutettu keskikerros päälle
- laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- vatkaa kerma vaahdoksi
- soseuta valutetut mangot soseeksi ja mausta sokerilla
- kuumenna vesitilkka (tai mehutilkka) ja lisää puristetut liivatteet siihen
- sekoita liivatevesi samalla sekoittaen mangoon
- sekoita mango vatkattuun kermavaahtoon
- täytä ylempi väli mangomoussella
- laita kansi päälle (kostuta kansi alapuolelta) ja painele se tasaiseksi, että kinuski ei lähde valumaan
- laita jääkaappiin hyytymään vaikka edellisenä päivänä
Kinuski + reunapursotukset:
- 2 dl kuohukermaa (joka kestää keittämisen)
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2 tl voita tai margariinia
- vielä 2,5 dl flora vispiä kermapursotuksiin
Tee kinuski:
- laita kerma ja fariinisokeri kattilaan
- laita levy täysille ja sekoittele samalla
- kun kerma alkaa kiehumaan pienennä levyä (3 tai 4)
- anna kiehua noin 10-15 min samalla kevyesti sekoitellen, ettei pala pohjaan
- kinuski kiehuu koko keittämisen ajan, jos lakkaa, lisää tehoa
- ota juomalasiin kylmää vettä ja ota kinuskista lusikalla tippa ja tiputa vesilasiin. Jos lasin pohjalle putoaa kiinteä pisara on kinuski valmista.
- nosta pois levyltä ja lisää margariini kiiltoa tuomaan
- anna jäähtyä kunnolla (kuumana helpommin valuu pois kakun päältä)
- ota kylmä kakku jääkaapista ja kaada kinuski kakun päälle aloittaen keskeltä ja pyörittele reunoille asti
- jos meinaa valua laita nopeesti jääkaappiin (ensikerralla anna jäähtyä enemmän tai keitä pitempään)
- koristele reunat kermavaahdolla (mulla riitti yksi 2,5 dl flora vispi)
- nuole kinuksikattila tarkkaan.... ;)
Tuota mangomoussea pystyy helposti soveltamaan muuttamalla mangon tilalle oman lempiaineen esim. 2 dl vadelmia, päärynänpaloja, persikkaa, marjoja jne. Kakusta tulee näin täyttämällä ihanan korkea, kun moussen liivatteet pitävät sen paremmin aloillaan kuin normaali kermavaahto pysyisi.
(teksti on tehty sulatetulla valkosuklaalla)