Meidän päivänsankarittaren mummi on gluteenittomalla ruokavaliolla ja tämä kakku tehtiin sopimaan myös hänelle.

Jauhoina Semperin gluteenittomat jauhot, joista kakkupohja onnistui mainiosti.

Väliin haluttiin vadelmia. Tein sitten tämmöisen vadelmamoussen:

  • 300 g pakastevadelmia (sulata)
  • 500 ml flora vispiä
  • 1 prk (200 g) sunnuntai vaniljanmakuista tuorejuustotyyppistä valmistetta
  • 0,5 dl fariinisokeria

Vatkaa kerma ja lisää muut ainesosat.

Kakkukuvan ostin Ullanunelman Tampereen kaupasta. Se oli valmiiksi kuprulla, mutta tasoittui kätevästi, kun sivelin väärälle puolelle pullasudilla vettä Ullan ohjeen mukaan. Kuva kannattaa laittaa hyvissä ajoin (6-8 h ennen) kakun päälle. Meidän suuhun se ei maistunut miltään, ei siis ainakaan pahalta. Kakkukuva on gluteeniton.

Ostin tähän myös leijonakuningas koristesetin, mutta pongasin leijonat illalla neidin kanssa kylpyammeesta, niin ne jäi sitten kakun päälle laittamatta Nauru.

Meinasi tulla tenkkapoo, kun yleiskoneeni (hitsin muovinen kenwood) sanoi yhteistyösopimuksensa irti, kun raastoin välillä sillä juustoa. Mutta onneksi niin kätevä isäntä keksi, että hänen akkukonehan käy hommaan myös mainiosti. Ehkä kuitenkin täytyy etsiä joku uusi kone?! Kermavaahdosta haluttiin hieman kullankellertävää.

Päivänsankaritar tässä keksi juuri, että se voi auttaa äitiä syömällä ylijäämäkermavaahdot...