Aineina mm. nämä:

240077.jpg

Sekä perinteistet: flora vanilla vaahdotettuna, 5 liivatelehteä, tilkka vettä, pari rkl sokeria.

Pohjana sirtuunakeksejä ja sulatettua voita (liian vähän, koska mureni).

Päällä 4 dl appelsiinimehua ja 4 liivatelehteä.

Tulos:

240080.jpg

Kuulemma tosi hyvää. Itse jätin väliin, ettei kaikki kerry vyötärölle.

 

Ohje:

  • murskaa paketillinen sitruunakeksejä ja sulata 75 - 100 g voita/margariinia ja sekoita joukkoon
  • taputtele irtopohjavuoan pohjalle (jossa reunan ali pingoitettu leivinpaperi)
  • vatkaa flora vanilla vaahdoksi sokerin kera ja laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
  • sekoita tuorejuustopaketin sisältö vaahtoon
  • sulta suklaa lautasella (syvällä) mikrossa 30 sek kerralla ja sekoita välillä
  • kaada sula suklaa joukkoon
  • kuumenna tilkka (1 rkl) vettä kattilassa kiehuvaksi
  • purista liivatteista ylimääräiset vedet ja sekoita kiehuvaan veteen (nosta pois levyltä)
  • kaada liivateneste nauhana samalla sekoittaen muuhun massaan
  • kaada keksipohjan päälle ja tasoita (myös reunat hyvin, ettei pintakiille sitten väleistä valu). Laita jääkaappiin hyytymään.
  • kun täyte on hyytynyt sekoita laita 4 liivatelehteä likoamaan taas
  • kuumenna tilkka mehua ja tee kuten aiemmin eli sekoita liivatelehdet siihen
  • kaada muun mehun sekaan ja kaada seos varo-varo-vasti täytteen päälle
  • nosta jääkaappiin hyytymään
  • TADaa.... se on siinä. Voit hyytyneen kakun päälle pursotella suklaakuvioita.
  • Muista poistaa reunus!