Aineina mm. nämä:
Sekä perinteistet: flora vanilla vaahdotettuna, 5 liivatelehteä, tilkka vettä, pari rkl sokeria.
Pohjana sirtuunakeksejä ja sulatettua voita (liian vähän, koska mureni).
Päällä 4 dl appelsiinimehua ja 4 liivatelehteä.
Tulos:
Kuulemma tosi hyvää. Itse jätin väliin, ettei kaikki kerry vyötärölle.
Ohje:
- murskaa paketillinen sitruunakeksejä ja sulata 75 - 100 g voita/margariinia ja sekoita joukkoon
- taputtele irtopohjavuoan pohjalle (jossa reunan ali pingoitettu leivinpaperi)
- vatkaa flora vanilla vaahdoksi sokerin kera ja laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
- sekoita tuorejuustopaketin sisältö vaahtoon
- sulta suklaa lautasella (syvällä) mikrossa 30 sek kerralla ja sekoita välillä
- kaada sula suklaa joukkoon
- kuumenna tilkka (1 rkl) vettä kattilassa kiehuvaksi
- purista liivatteista ylimääräiset vedet ja sekoita kiehuvaan veteen (nosta pois levyltä)
- kaada liivateneste nauhana samalla sekoittaen muuhun massaan
- kaada keksipohjan päälle ja tasoita (myös reunat hyvin, ettei pintakiille sitten väleistä valu). Laita jääkaappiin hyytymään.
- kun täyte on hyytynyt sekoita laita 4 liivatelehteä likoamaan taas
- kuumenna tilkka mehua ja tee kuten aiemmin eli sekoita liivatelehdet siihen
- kaada muun mehun sekaan ja kaada seos varo-varo-vasti täytteen päälle
- nosta jääkaappiin hyytymään
- TADaa.... se on siinä. Voit hyytyneen kakun päälle pursotella suklaakuvioita.
- Muista poistaa reunus!