Kehittelin itse tämmöisen repeptin raparperistä. Aina kun ei jaksa niitä samanlaisia raparperitorttuja...

96886.jpg

96887.jpg

96885.jpg

Pohja:

  • reilu 200 g suklaapisarakeksejä murskattuna
  • noin 75 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 250 ml flora vispi
  • keiju sitruunatuorejuusto
  • pari kolme pötköö raparperia
  • vettä 2-3 dl
  • sokeria 1-2 dl
  • 5 liivatetta
  • valkosuklaata vajaa levy (n.100 g) 

Kiille:

  • raparperin keitinmehu
  • 3 liivatetta

Murskaa keksit (esim. kahden muovipussin sisässä), laita murske kulhoon ja sekoita sula voi joukkoon.

Painele murske irtopohjavuoan pohjalle (laita pohjalle ensin leivinpaperi lukkoon siten, että se tulee reunojen välistä). Nosta jääkaappiin.

Kuori ja pilko raparperi pieniksi. Laita 2-3 dl vettä kattilaan ja sopivasti sokeria (1-2 dl). Keitä kunnes raparperi on mössöä. Sihtaa raparperit ja säästä liemi (siitä tehdä päällykiille).

Laita 5 liivatetta likoamaan (pärjäiskö neljällä?). Vatkaa vispi ja sulata mikrossa valkosuklaa lautasella. Lisää tuorejuusto vispiin sekä suklaa. Kiehauta tilkka vettä ja sekoita puristetut liivatteet siihen. Lisää keitetyt raparperit seokseen sekä liivatevesi. Kaada keksien päälle ja laita hyytymään jääkappiin.

Kun täyte on hyytynyt (mulla oli 2 tuntia) laita loput 3 liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta tilkka vettä ja sekoita liivatteet siihen. Lisää liivatevesi säästämääsi raparperien keittoveteen samalla sekoittaen. Kaada kiille täytteen päälle varovasti!

Laita kylmään. Kun kiille on hyytynyt, poista reuna. Voit sulattaa minigrip -pussissa 2-3 palaa suklaata ja pursottaa jotain kivoja kuviota. Leikkaa pussista vai kulmasta pienen pieni pala pois, mistä suklaa on helppo pursottaa.

Nauti auringonpaisteessa!

(Sisältä ihanan sitruunainen ja päällinen kirpsakkaa)