Tässä yksi koeäitienpäiväkakku ja ohjeet siihen. Lapsen kanssa tehtiin.
HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE, ISOÄIDEILLE JA ÄIDEIKSI HALUAVILLE TASAPUOLISESTI!
Paista kakkupohja sydänvuoassa.
Kostuta leikkauspinnat. Täytä vadelmilla ja suklaakermalla (1 flora vispi + 1 levy sulatettua maitosuklaata). Ulkomaiset vadelmat kannattaa kiehauttaa 2 min ajan.
Jätä osa suklaakermasta ja sivele sitä hyvin ohut kerros päälle ja sivuille.
Kauli marsipaani (1,5 pötköä riittää) ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Älä kauli liian ohueksi. 3 mm on hyvä paksuus.
Tasoita kädellä tai tasaajalla ensin pinta sitten sivut. Paina alareuna tiivisti alustaa vasten käden syrjällä (sillä osalla missä pikkurilli on kiinni).
Leikkaa esim. taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla ylimääräiset pois ihan kakun juuresta.
Sulata tummaa suklaata lautasella tai kupissa 20-30 sek kerrallaan mikrossa, kunnes se on sulaa. Kaada se spritsauspussiin ja leikaa pieni reikä päähän. Myös valmis kertakäyttöpursotuspussi käy, mutta leikkaa sitä pienemmäksi.
Pursottele epämääräisiä kiekuroita osissa kakun päälle. Pursota siten, että kiekura loppuu aina samaan pisteeseen mistä se alkaa, eikä se mene jo pursotetun kiekuran päälle. Näin:
Spritsaa eli pursota koko kakun päällinen kiekuroita.
Jos suklaata jää, voit rajata pinnan vielä pursottelemalla pisteitä, suoraa viivaa tai kiekuraa (ikäänkuin kauno E-kirjainta) koko kakun päällisen ympäri.
Asettele rakkaudella tekemäsi marsipaaniruusut (vaikka ylijäämämarsipaanista tehdyt) vielä koristeeksi.
Ja kukas se hyppäs kakkuun myös...meidän vanha tuttu Etana-Elli. Oma mummin mussukka oli sen taiteillut.
ps. mummit saakin sitten ihan erilaiset kakut, mutta niitä ei vielä paljastetakaan ;)
HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE, ISOÄIDEILLE JA ÄIDEIKSI HALUAVILLE TASAPUOLISESTI!
Paista kakkupohja sydänvuoassa.
Kostuta leikkauspinnat. Täytä vadelmilla ja suklaakermalla (1 flora vispi + 1 levy sulatettua maitosuklaata). Ulkomaiset vadelmat kannattaa kiehauttaa 2 min ajan.
Jätä osa suklaakermasta ja sivele sitä hyvin ohut kerros päälle ja sivuille.
Kauli marsipaani (1,5 pötköä riittää) ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Älä kauli liian ohueksi. 3 mm on hyvä paksuus.
Tasoita kädellä tai tasaajalla ensin pinta sitten sivut. Paina alareuna tiivisti alustaa vasten käden syrjällä (sillä osalla missä pikkurilli on kiinni).
Leikkaa esim. taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla ylimääräiset pois ihan kakun juuresta.
Sulata tummaa suklaata lautasella tai kupissa 20-30 sek kerrallaan mikrossa, kunnes se on sulaa. Kaada se spritsauspussiin ja leikaa pieni reikä päähän. Myös valmis kertakäyttöpursotuspussi käy, mutta leikkaa sitä pienemmäksi.
Pursottele epämääräisiä kiekuroita osissa kakun päälle. Pursota siten, että kiekura loppuu aina samaan pisteeseen mistä se alkaa, eikä se mene jo pursotetun kiekuran päälle. Näin:
Spritsaa eli pursota koko kakun päällinen kiekuroita.
Jos suklaata jää, voit rajata pinnan vielä pursottelemalla pisteitä, suoraa viivaa tai kiekuraa (ikäänkuin kauno E-kirjainta) koko kakun päällisen ympäri.
Asettele rakkaudella tekemäsi marsipaaniruusut (vaikka ylijäämämarsipaanista tehdyt) vielä koristeeksi.
Ja kukas se hyppäs kakkuun myös...meidän vanha tuttu Etana-Elli. Oma mummin mussukka oli sen taiteillut.
ps. mummit saakin sitten ihan erilaiset kakut, mutta niitä ei vielä paljastetakaan ;)