Illalla kaatui netti ja piti sitten keksiä jotain tekemistä kun telkkaristakaan ei tullut mitään kivaa. Löysin joskus ottamani tulosteen iloleipureiden sivuilta porkkanakakun ohjeesta. Oli yllättävän hyvää.

186756.jpg

186757.jpg

Porkkanat askartelin marsipaanista. Ne olisi kannattanut antaa kuivua yön yli ja laittaa vasta aamulla kakun päälle. Värit meinaan hieman levisivät ja porkkanat muuttuivat kiiltäviksi. Ei pahasti silti. Kakku oli yllättävän hyvää.

186758.jpg

Tässä porkkanat työn alla. Painelin tikulla varteen lovia kuten oikeissa porkkanoissakin on. Porkkanoiden alla on tomusokeria, että ne irtosivat paremmin alustasta, kun olin hahmotellut asettelua.

Tässä ohje, joka on iloleipureiden.

Valkosuklaalla kuorrutettu porkkanakakku

 

spacer.gif
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa

Kuorrutus
150 g maustamatonta tuorejuustoa
100-150 g valkosuklata
spacer.gif
spacer.gif
Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon öljy, porkkanaraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina Iloleipuri 24 cm irtopohjavuokaan tai Jättivuokaan. Voit laittaa leivinpaperin irtopohjavuoan pohjalle, jotta saat siirrettyä valmiin kakun helpommin tarjoiluvadille. Paista 200 asteessa n. 40-45 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.Peitä paistos paistumisen aikana leivinpaperilla,jotta kakku ei tummu liikaa. Kuorrutus: Notkista tuorejuusto. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita suklaa hieman jäähtyneenä tuorejuustoon. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Sirottele päälle mantelirouhetta. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja säilyy pitkään kylmässä.