Pikkuinen Siiri täytti vuoden ja syntymäpäivillä oli siili -teema. Äitinsä oli jo rystyset valkoisena tehnyt siilimuffineita ja kakkuun piti tietysti saada myös samaa teemaa. En tiedä näyttikö tuo tarpeeksi siililtä, mutta ainakin kotiraati tunnisti sen.

Voi voi pikku siiliä... sehän on tepsuttanut jälkiä marsipaanin päälle.

Koristeet on tehty marsipaanista tai marsipaanin ja sokerimassan seoksesta. Seos kuivuu nopeammin ja tietysti koristeita tehtiin vain paria päivää ennen juhlaa. Ajattelin ottaa varman päälle ja tehdä ne siksi nopeammin kuivuvasta massasta.

Kakku oli poikkeuksellisesti gluteeniton. Jauhoina käytin Semperin gluteenittomia Mix jauhoja, joista ennenkin olen tehnyt gluteenittomia juttuja (kakkuja, lättyjä, piirakoita yms.).

Täytteeksi haluttiin perheelle perinteistä mansikka-vaniljahilloa ja diplomaattikreemiä. Diplomaattikreemi tehdään kermavaahdosta (50 %) ja vaniljakreemistä (50 %). Vaniljakreemi taas tehdään sekoittamalla kreemijauhetta veteen. No mutta, meilläpäin oli joku neropatti laskenut päivän aikana veteen lipeää (vesilaitoksella). Vettä piti juoksuttaa ja sitten sen piti olla juomakelpoista. En kuitenkaan halunnut riskeerata, vaan teinkin kreemin mansikkamehuun. Ainakin koemaistelussa yhdistelmä tuntui toimivalta. Juhlaperheen tarkempia analyysejä odotellessa.

Ai niin, sisko opetti kamerasta uuden toiminnon, värinkorostuksen. Tulee ihan kivoja kuvia.