Minulta pyydettiin blogiin perusvinkkejä kakun leipomiseen. Kerään niitä sitten tähän.

 

Minä teen usein kakkupohjan näin.

  • Ota 3 lasia ja laita ensimmäiseen haluamasi määrä munia (yleensä 5 kpl)
  • Laita toiseen saman verran sokeria
  • Laita kolmanteen saman verran jauhoja (50 - 75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja) ja päälle 2 tl leivinjauhetta

199459.jpg

Mittaa aineet.

199464.jpg

Sihtaa jauhot.

199465.jpg

Vatkaa munat ja sokerit koneella vaahdoksi. (kunnes pintaan jää S-kirjain hetkeksi --> nosta taikinaa nuolijalla ja valuta S-kirjain).

Lisää sihdatut jauhot ja sekoita ne munasokerivaahtoon KÄSIN nuolijalla tms. Voit sihdata jauhot vielä uudestaan eli sihdata ne vaahtoon.

Laita vuokaan, pellille tms. mitä sitten teetkin. Hypäytä vuokaa pari kertaa varovasti pöytää vasten tai kädessäsi, niin ilmakuplat nousevat pintaan (ainakin minulla tämä on toiminut).