Tosi hyvää...

1371821.jpg

1371822.jpg

Tämän bongasin pullahiiren blogista, joka oli bongannut sen lettupannu blogista. Oli todella mehukasta ja kuorrute parhaimpia porkkanakakkukuorrutteita ellei paras.

Tässä vielä ohje:

Kakku
  • 4,5 dl raastettua porkkanaa
  • 3,5 dl fariinisokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl omenamehua (tai maitoa tai vettä tms.)
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
Raasta porkkanat.
Sekoita fariinisokeri, öljy ja omenamehu.
Sekoita toisessa kupissa kuivat aineet.
Lisää sokeri/öljy/nesteseos kuiviin aineisiin sekä porkkanaraaste (itse lisäsin sähkövatkaimella).
Voitele ja jauhota vuoka, paitsi jos käytät silikonivuokaa, ja kaada taikina vuokaan ja tasoita.
Paista 175 asteessa noin 45 min, tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei tartu tahmeaa taikinaa.
Anna jäähtyä hyvin, kun olet kumonnut vuoasta.

Kuorrute
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g margariinia
  • 2 dl tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl mehua
Kun kakku on jäähtynyt, sen voi kuorruttaa.
Sekoita aineet sekaisin voimakkaasti käsin vispaten tai koneella.
Levitä kakun päälle ja sivuille jos haluat.