Anoppi oli ostanut Tupperikutsuilta minulle tuommoisen hyydyketorttuvuoan.

Tein vuoasta kiitokseksi ja lapsenhoidosta myös pikaisen hyydykekakun.

199457.jpg

Koristelua piti kokeilla kiireessä vielä. Mies ja lapsi huusivat saunan lauteilta äitiä ja äiti sikanopeeta koristeli. No keskusta meni vähän vinoon.

Pääsin itse maistamaankin ja oli ihan hyvää.

Aineet:

  • kääretorttulevystä leikattu pohja vuoan pohjalle
  • 1 prk Flora vanilla
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 prk tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 prk säilykepäärynöitä pilkottuna
  • 6 liivatetta
  • tilkka vettä
  • 1 levy valkosuklaata (eipä kyllä paljoa maistunut kun päärynä oli voimakkaampaa, eli voi jättää pois tai tuplata määrää)
  • pari palaa maitosuklaata

Vatkaa vanilla ja lisää siihen rahka ja tuorejuusto ja sokeri. Laita pilkotut päärynät päärynän liemimehulla kostutetun kakkulevyn päälle. Sulata valkosuklaa ja lisää tuorejuustovanillasysteemiin. Liota liivatelehdet ja kiehauta vesitilkka. Sekoita liivatteet vesitilkkaan ja lisää valmistunut liemi sitten muuhun täytteeseen. Kaada päärynänpalojen päälle. Sulata pari palaa maitosuklaata minigrip-pussissa. Pursota rinkuloita kakun päälle ja vedä coctailtikulla pintaan poikkiviivoja, että saat hienon kuvion.