Isänpäivän kakkurupeama alkoi tällä kinuskiperhosella.

1051225.jpg

Kakku oli pieni ja pikainen. Kermavaahtoon lorautin tilkan oranssia väriä.

 1051223.jpg

En oikeen keksiny nopeesti miten olisin kuvioinut tämän, niin tursottelin valkosuklaata sitten jotenkin. Ehkä ensi kerralla paremmalla suunnittelulla.

Edit: Kinuskin ohje tulee tässä:

  • 2 dl kuohukermaa (itse käytän aina oranssissa purkissa olevaa)
  • 1,5 dl fariinisokeria

Laita aineet paksupohjaiseen kattilaan ja laita levy päälle (täysille). Sekoita koko ajan. Heti kun seos alkaa kiehua (siihen voi mennä liedestä riippuen jopa 10 min), niin vähennä tehoja 3 tai 4:lle (jos asteikko on 0-6). Sekoittele koko ajan kun seos kiehuu. Kun seos paksunee on kinuski valmis. Minulla keittelyyn meni noin 10 min, siis tämä kiehumisvaihe.

Jos tuntuu ettet tiedä onko se jo paksua ota viereen lasillinen kylmää vettä. Tiputa pikkulusikalla tippa kinuskia lasiin, jos se muodostuu pisaraksi (eikä leviä) on kinuski valmista.

Nosta kinuski levyltä ja lisää siihen 1-2 tl voita tai margariinia (kiiltoa varten). Jätä jäähtymään. Tarkkaile kinuskin jäähtymistä ettei se jäähdy ja jämähdä liikaa. Jos kinuski jäähtyy liikaa se ei levity niin tasaisesti kakun päälle.

Kaada jäähtynyt kinuski kakun päälle ja tasoita tarvittaessa lastalla. Nosta kakku jääkaappiin ja pursota kermavaahto reunoille vasta hetken päästä.