70737.jpg

Tämän suklaakakun tein siten, että korvasin osan jauhoista kaakaojauheella.

Päälle tein suklaasta ja kermasta kuorrutteen. Pursotus on samantapainen, mutta lisäsin vähän voita, että tuli kiiltävämpää.

Suklaakuorrutus:

  • 2 levyä bandan tummaa suklaata (noin 300g)
  • 2 dl kermaa
  • ruokalusikka voita
  • 30 ml sokeria

Lämmitä kerma, voi ja sokeri kiehuvaksi ja kaada se suklaapalojen päälle (suklaapalat ovat kuuman kestävässä kulhossa tai kattilassa, ei levyllä). Anna seistä 5 min sekoittamatta !!! Sekoita keskeltä reunoille. Aluksi näyttää juoksettuneelta, mutta sekoituksen edetessä näyttää ihanan suklaiselta. Pistä väh. tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Laita pursotuspussiin (ja pyörittele hieman käsissä, että lämpiää) ja pursota. Hyvää ja ihanan kiiltävää.

Jos teet valkosuklaasta käytä vähintään 460 g valkosuklaata. Muut ainemäärät pysyvät samoina.

(hieman huono kuva tuossa, kun salama osunut noihin ruusuihin...tämä oli vain koekakku, johon testasin valkosuklaapastalla tehtyjä koristeita...ei niin onnistuneita)