Tädin polttareihin värkkäsin tämmöisen tortun. Tein saman myös pieneen vuokaan miehelle ja muurarille raksalle. Oli tosi hyvää.
Pohjalle:
-
irtopohjavuoan kokoinen pala kakkupohjaa, joka kostutetaan vaniljamaidolla
Täyte:
-
mansikoita (pilkotaan pohjan päälle)
-
flora vispiä (isoon ja pieneen yht. 5 dl)
-
vaniljatuorejuustoa (isoon ja pieneen 2 prk)
-
valkosuklaata sulatettuna 1-2 levyä
-
sokeria sopivasti
-
liivatelehtiä yht. 8 kpl ja tilkka mehua
Vispaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa sekä sokeri. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5 min ja sekoita ne kiehuvaan mehuun. Kaada liuos muuhun täytteeseen. Laita pohjalevyn ympärille irtopohjavuoan reunat. Levitä täyte pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Päälle:
- mansikoita siivuina
- hyytelösokerikiille (2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria)
Laita mansikat hyytyneet täytteen päälle ja tee kiille sokeripakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi tai kaada päälle.
Ennen tarjoilua poista vuoan reunus.