Tädin polttareihin värkkäsin tämmöisen tortun. Tein saman myös pieneen vuokaan miehelle ja muurarille raksalle. Oli tosi hyvää.

116370.jpg

Pohjalle:

  • irtopohjavuoan kokoinen pala kakkupohjaa, joka kostutetaan vaniljamaidolla

Täyte:

  • mansikoita (pilkotaan pohjan päälle)
  • flora vispiä (isoon ja pieneen yht. 5 dl)
  • vaniljatuorejuustoa (isoon ja pieneen 2 prk)
  • valkosuklaata sulatettuna 1-2 levyä
  • sokeria sopivasti
  • liivatelehtiä yht. 8 kpl ja tilkka mehua

Vispaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa sekä sokeri. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5 min ja sekoita ne kiehuvaan mehuun. Kaada liuos muuhun täytteeseen. Laita pohjalevyn ympärille irtopohjavuoan reunat. Levitä täyte pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. 

Päälle:

  • mansikoita siivuina
  • hyytelösokerikiille (2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria)

Laita mansikat hyytyneet täytteen päälle ja tee kiille sokeripakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi tai kaada päälle.

Ennen tarjoilua poista vuoan reunus.