En ole ikinä kuullutkaan pikeeristä, mutta kun luin teidän muiden blogeista, niin tuli tämä royal icing mieleeni. Itseasiassa taitaa olla aika samaa tavaraa.

Royal icing:

3 munan valkuaista

1/2 tl cream of tartaria (eli viinikiveä = saa apteekista)

noin 750 g tomusokeria

  • vatkaa valkuaiset ja viinikivi vaahdoksi
  • lisää tomusokeri
  • tarkista lusikalla, että jää huippuja
  • eli tökkää lusikka massaan ja nosta pois, jos huiput eivät lurpsahda on massa jäykkää ja voit tehdä siitä ruusuja (voi vaatia kyllä enemmän sokeria vielä)
  • jos pitkät huiput lurpsahtavat hieman ja matalat pysyvät pystyssä, on massa sopivaa noihin munkin tekemiin pursotuksiin
  • jaa kuppeihin ja värjää
  • laita pursotuspusseihin ja pursota...tästä sitä pursotettavaa riittää
  • kuivuu nopeasti (yön yli) irroitettavaan muotoon. Säilytä suljetussa purkissa ja käytä kakkujen yms. koristeina. Kuivuttuaan kovaa, mutta ei niin kovaa etteikö hampaat pystyisi.

 

Mitä on cream of tartar (lainattu http://www.ochef.com/)

Cream of tartar is best known in our kitchens for helping stabilize and give more volume to beaten egg whites. It is the acidic ingredient in some brands of baking powder. It is also used to produce a creamier texture in sugary desserts such as candy and frosting. It is used commercially in some soft drinks, candies, bakery products, gelatin desserts, and photography products. Cream of tartar can also be used to clean brass and copper cookware.

Eli jotenkin se tekee kaiketi massasta ilmavampaa ja kiinteämpää vai miten tuo suomentaisi (apuva kielitaitoisemmat??)

88561.jpg

Testausta.

88563.jpg

Tein näitä värejä (ylhäältä alaspäin):

elektric purple, green, gold, tulip red (americolourin värejä)

88564.jpg

Drop flowereita eli "tiputus kukkia"

88569.jpg

Lehtiä ja jotain lenkuroita.

88565.jpg

Lehtiä.

88566.jpg

Punaisia lenkuroita (mietin vasta jälkikäteen, että pitäisiköhän nuo tehdä oikeesti pisin lenkki ensin....hmmm)

88571.jpg

Lisää kukkia. (yritin myös tehdä sydämiä tuossa alakuvassa näkyvällä sydänterällä, mutta massa oli liian tönkköä sydämelle -tai löysää)

88593.jpg

Kukat ihan tuoreeltaan ennen keskitäplää.

88568.jpg

Että sitä massaa riitti ja väsy iski. Pursottelin sitten mitä sattuu ja tiskipöydän reunalle loput. Kokeilin tuota S-pursotusta (pursota S ja toinen perään jne...) ja käännettyä simpukkapursotusta (joka toinen shell toiseen suuntaan).

 

Täytyy niitä ruusuja kokeilla kun taas ehtii. Nyt iski juniorille mahatauti... Palaan siis siihen lähiaikoina.

88608.jpg

Nämä meinas unohtua. Ei mitään kovin nättejä, mutta kunhan testasin. Joku nimi näillä oli (oliko peans), mutta itse sanon sivukukiksi... ;)