171077.jpg

Tein tämän töihin ihmiselle, joka sanoi ettei ikinä ole läksiäiskakkua saanut (Lvi-asentaja kesätyöntekijä). Vielä ei ole maisteltu.

Pohjan tein normaalikakkupohjana höystettynä kaakaojauheella. 5 munan pohja.

Kostutin vaniljamaidolla (maitoa + vaniljasokeria).

Täytteeksi bona mustikka-vadelmasosetta 2 purkkia (kakussa vain 1 väli) ja 1 kpl 2,5 dl Flora vispi vatkattuna sekä tomusokerilla ja mariannerouheella maustettuna.

Päälle tein suklaaganachen.

Ganache:

  • 2 dl kuohukermaa
  • reilu 200 g tummaa suklaata (käytin pandan)
  • 1 tl margariinia tai voita

Laita kerma kattilaan ja pilko suklaa johonkin lautaselle tms. Sekoita kermaa kierrevispilällä kunnes se kiehahtaa (levy on teholla 5). Nosta pois levyltä ja kaada suklaapalat sekaan. Sekoita kunnes tasaista (kts. kuva alla). Lopuksi lisää margariini/voi. Se tuo kiiltoa. Anna jäähtyä huoneenlämpöön (ainakin puolituntia). Kaada kakun päälle ja tasoita. Anna valua reunan yli. Nuole kuppi ;)

Heti täytteen kaatamisen jälkeen töki keksit sivuun kiinni ja nosta jääkaappiin hyytymään. Käytin noita Lidlistä ostettuja keksirullia. Niitä oli 2 liian vähän (vuoka 26 cm) ja laitoin tuollaisia suklaatikkuja sitten sekaan. Ne on samasta kaupasta.

Laita tikkuja myös päälle kivasti jos haluat. Rouhi valkosuklaata päälle lastuiksi.

Laitoin vielä tekstin tähän kakkuun, mutta en viitsinyt siitä kuvaa ottaa. Pursotin tekstin valkosuklaalla.

 

171073.jpg

171068.jpg

171069.jpg

171071.jpg

171072.jpg

171076.jpg