Monessa blogissa olen törmännyt Baileys-mascarponekakkuun. En ole ennen maistanut tai törmännyt (anteeksi maalaisuuteni) mascarponeen. Ostin sitä valtsusta ja pyöräytin pakastimesta otetun kakkupohjan päälle tämmöisen täytteen:
- 2,5 flora vispiä
- 1,25 dl tomusokeria
- 1 dl Baileys -likööriä
- 5 liivatelehteä
- 1 paketti mascarponejuustoa (250g ja noin 2,5 €)
- vanilijasokeria
Liivatteet liotin kuumaan Baileysiin.
Päälle tein valmiilla kinuskikastikkeella nuo raidat vielä kun massa ole hyytymätöntä eli pyörittelin päälle ja tikulla vedin eri suuntiin.
Tässä vielä tuota mascarponejuustoa, se löytyi feta -juustojen vierestä kaupasta.
Reunaan oli pakko aamulla 6:30 kokeilla suklaareunaa...hmm... enemmän aikaa ja suunnittelua ensikerralla. Pursotin valkosuklaata muoville, jonka asetin kylmäkallejen päälle ja kohta kakun ympärille. Reuna oli liian korkea, joten leikkasin ylimääräiset saksilla pois.
Alkuperäisen ohjeen kunnia kuuluu sille kuka sen on kehittänyt. Tämän tein ulkomuistista. Tietääkö joku kuka tämän herkun on keksinyt?
Aamukahvilla maisteltiin töissä ja maku oli runsas (aika paljon kaloreja mascarponessa n. 500 kcal/100g), mutta älyttömän hyvä! Vaikka itte sanonkin.