Eilen illalla heti vapauduttuani pasianssin kimpusta (1 h, vaikka yksi peli piti vaan pelata..) tein maalauksen marsipaanille pikku-Jannen huomisiin synttäreihin. Kakku pitäisi vielä täyttää, mutta pasianssi houkuttaa...

Tässä ohjeet kuvien kera.

1. Valitse kuva, tulosta se paperille ja leikkaa ääriviivojaan pitkin. Aseta kuva ohueksi kaulitun (3 mm) marsipaanin päälle. Marsipaanilevy on hyvä laittaa leivinpaperin päälle, johon olet ripotellut tomusokeria. Muuten se voi tarttua lautaseen tms. kiinni.

1134133.jpg

2. Piirrä ääriviivat ohuella mustalla elintarviketussilla kuvan reunoja pitkin.

1134139.jpg

1134142.jpg

3. Poista kuva.

1134144.jpg

4. Piirrä kuvan sisälle tulevat viivat kuvaa mallina käyttäen.
Esim. viivojen leikkauskohdat saat siten, että pidät toisella kädellä kuvaa vähän irti marsipaanista ja asetat toisella kädellä tussin kärjen lähelle oikeaa kohtaa. Poista kuva ja paina tussi suoraan alaspäin oikeaan kohtaan.

1134148.jpg

5. Väritä kuva elintarvikeväreillä pensselin avulla. Aloita vaaleimmista sävyistä. Muista kastella pensseli ennen väriin kastamista.

1134151.jpg

6. Ota lopuksi käteesi ohuimpia siveltimiäsi (minulla koko 00) ja maalaa viivat mustalla elintarvikevärille varovasti. Varmasti hyvä tussikin käy tähän hommaan.

1134153.jpg

Leikkasin marsipaanin vielä neliön malliseksi, koska kakustakin tulee neliö.
Tämän kuvan pohjaksi tuli vaaleanvihreä marsipaani, koska kaupassa ei ollut vaaleaa yhtään :(  Toisaalta se sopi ihan hyvin pohjaksi.

Säilytä kuvaa huoneenlämmössä pölyltä suojattuna. Itse laitoin päälle pahvisen kakkukuvun.