Etsiskelin netistä jotain ohjeita, missä ainesosana olisi Mascarpone tuorejuusto.
Törmäsin houkuttelevaan leivosohjeeseen ja voi että tulikin hyviä. Ihan sai pidätellä, ettei syönyt kuin pari palaa.

1992615.jpg

Muokkasin ohjeen keliaakikko-äidilleni sopivaksi.
Huom! Jos teet leivokset gluteenittomana, niin muista tiirata myös suklaalevyn tuoteseloste, koska osassa suklaita (mm. fazerin) on vehnää!!

Leivospohja:
  • 240 g margariinia tai voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 240 ml sokeria
  • 120 ml kaakaojauhetta (sokeritonta)
  • 150 ml mascarpone tuorejuustoa (rasvaista, mutta hyvää)
  • 3 munaa
  • 2 tl vanilja-aromia (voit korvata myös vaniljasokerilla)
  • 120 ml perunajauhoja (jos ei ole pelkoa gluteenista, niin voit käyttää normaaleja jauhoja)
  • hyppynen suolaa
Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele neliskulmainen (n. 22-24 x 22-24 cm) vuoka.
Pilko suklaa kuumutta kestävään astiaan (esim. lasikulho tms.).
Sulata voi/margariini pienessä kattilassa tms. Älä anna kiehua.
Kaada sula voi/margariini suklaapalojen päälle ja anna olla 30 sekuntia. Sekoita sen jälkeen kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
Lisää joukkoon sokeri ja kaakaojauhe puuharukalla tms.
Lisää sitten mascarpone, huoneenlämpöiset munat ja vanilja-aromi. Sekoittele edelleen puuharukalla tms. tasaiseksi.
Lisää seuraavaksi jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos voideltuun vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista 160 asteessa noin 45 min.
Laita vuoka ritilän päälle jäähtymään ja aloita suklaakuorrutteen tekeminen.

Kuorrute:
  • 170 g tummaa suklaata
  • 6 rkl kuohukermaa (ei vispi, koska se ei kestä kuumentamista)
  • 3 rkl voita tai margariinia
Pilko suklaa kuumuutta kestävään astiaan.
Laita kerma ja voi/margariini pieneen kasariin tai kattilaan ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiehuminen alkaa.
Kaada kermavoi suklaapalojen päälle.
Anna seistä 30 sekuntia ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi.
Kaada leivospohjan päälle (joka on edelleen vuoassaan) ja levitä tasaiseksi.
Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla vuoan jääkaappiin (se kyllä tuhlaa energiaa, varsinkin jos vuoka on edelleen kovin kuuma ;).

Leikkaa leivoksiksi kun kuorrute on jämähtänyt.

Tuunasin kuorrutepintaa pursottamalla siihen minigrippussista sulatettua valkosuklaata (sulata 4-5 palaa 30 sek + 20 sek mikrossa) ja vetelin sitten tikulla poikkiviivoja eri suuntaan kuin olin pursottanut.

1992614.jpg