Meidän neiti halusi synttärikakukseen päivää ennen juhlia kalakakun.

Onneksi kaapissa oli valmiiksi kalavuoka ja sain suostuteltua kakusta suklaakakkua. Koristeet on vähän pliisut, ihan vuoan kuvion mukaiset. Kelpasi Ullan uudesta Tampereen kaupasta ostettujen kalakynttilöiden kanssa mainiosti meidän nelivuotiaalle.

(kuvasta nimi editoitu pois)

Kakkupohjaksi tein kaakaojauheella höystetyn tavallisen kakkupohjan.

Täytteeksi tuli aivan mahtavan makuista Lemon curd -hilloa/tahnaa (myydään lasipurkissa) ja suklaakermaa.

Kuorrutteen tein näin:

Laita kattilaan 2 dl kuohukermaa ja kuummenna kokoajan sekoittaen, kunnes alkaa kiehumaan. Poista heti levyltä. Lisää vähintään 200g tummaa suklatta (lisäsin 2 levyä pandan tummaa = 260 g) pilkottuna ja sekoita tasaiseksi (kuuma kerma sulattaa suklaan). Anna jäähtyä vähintään 30 min huoneenlämmössä. Kaada sitten pikkuhiljaa kakun päälle aloittaen keskeltä. Reunat saa valuteltua, kun valuttaa aivan pikkuisella suklaanorolla ja antaa suklaan "vyöryä" reunojen päälle.