Tein toiseen kakkuun tänään pursotuksen suklaakermalla.

Sulatin ensin mikrossa vajaa puolilevyä tummaa suklaata. 20-30 sek kerralla välillä sekoittaen. Joskus sulaa 1 min, joskus menee 2 min.

1317434.jpg

Vatkaa ensin kuitenkin kerma vaahdoksi (tai Flora vispi, kuten minä käytin).
Kaada sula suklaa kermavaahdon joukkoon samalla sekoittaen (jos sinulla on yleiskone tai kaksi paria käsiä vartalossasi ;).

1317436.jpg

Lataa suklaakerma pursotuspussiin. Oheisessa kuvassa näkyy myös kätevä "pursotuspussiteline" eli tyhjä ja pesty suolakala -keksipurkki.

1317443.jpg

Ja sitten se possahdus. Joskus käy niin, että kun pursottaa, pussista tulee yhtäkkiä ilmaa ja kermaa possahtaa. Kuten tässä.

1317438.jpg

Se ei välttämättä ole kovin kiva juttu. Ota spatula (lasta) tai vetsi ja vedä koko pursotus reunaan tasaiseksi. Jos olet jo pursottanut ennen possahdusta, vedä kerma pois siihen suuntaan mihin et vielä ole pursottanut.

1317440.jpg