Pohja:

4-5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta

150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia (tai maitoa)
4 patukkaa pätkistä (tai enemmän)
3 munaa 
(1dl maito)


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jogurtti(maito) ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.

Täytä jos haluat, mutta se ei ole pakollista. Itse laitoin väliin suklaakermavaahtoa eli 2dl kermaa vaahdotettuna ja noin 100g suklaata ja vadelmahilloa.


Kuorrutus:
2dl kuohukermaa

vajaa 2 levyä Pandan tummaa suklaata (noin 220 g)

Laita kerma kattilaan ja anna kiehahtaa. Ota pois levyltä ja lisää sekaan paloitellut suklaat. Sekoita tasaiseksi.Anna jäähtyä huoneenlämpöön (noin 22 astetta) ennen kuin levität kakun päälle tai kuorrutus valuu pois päältä. Jos on kiire laita kattia kylmään vesihauteeseen tai jääkaappiin.

78302.jpg

Suklaakermavaahto. Sekoita nuolijalla. 2 dl kermaa vaahdotettuna ja 100g sulatettua suklaata.

78303.jpg

Pyöreät kakut kannattaa täyttää laittamalla pohjan ympärille sen vuoan reunat (mikäli käytät irtopohjavuokaa), jossa paistoit pohjan. Tulee siistit ja tasaiset reunat kun täyttämisen jälkeen laitat hetkeksi jääkaappiin ja poistat reunan vasta juuri ennen kuorruttamista.

78304.jpg


Kuorrutus.

78306.jpg

Täyte kaadettu kakun päälle. Mitä viileämpää, sitä jähmeämpää. (levitys tekemättä tässä kuvassa)

78307.jpg

Näin käy, jos kakkupohja halkeaa (meni osiin pohjan leikkausvaiheessa). Ihana kraaterikakku, onneksi vain siskolle ;)

78305.jpg

Ja erhe peiteltynä. Vuolin maitosuklaata koristeeksi ja kraaterit hieman peittyivät.

 

Tämä kakku on siis koostumukseltaan tiukempaa ja menee kyllä ilman täytettäkin. Ohjeen pohja on alunperin pongattu perheklubin sivuilta. Enjoy!