Taas juhlivat tuhannet ylioppilaat, ammattiin valmistuneet ja koulunsa päättäneet viime viikonloppuna.
Tein kaksi ylioppilaslakkikakkua. Lakit olivat aika samannäköisiä, joten alla olevat kuvat ovat jommasta kummasta.
Kakkupohja oli kaakaojauheella höystetty, eli tumma.
Välissä tilaajan antamasta reseptistä omavaltaisesti muokattu, mutta maku olikin ilmavampi ja kevyempi, kuin tuhdilla esikuvallaan. Täyte sisälsi siis 2 suklaata.
Täyte:
-
6 dl kuohukermaa
-
100 g tummaa suklaata
-
100 g valkosuklaata
Sekä omat lisäykset
- 50 g lisää tummaa suklaata
- 0,5 dl tomusokeria
- 5 dl flora vispiä
- 125 g ranskankermaa
Laita kuohukerma ja suklaat kattilaan. Sekoita, kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä hieman ja laita yön yli jääkaappiin jäähtymään. Seuraavana päivänä vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Vatkaa flora vispi erikseen vaahdoksi tomusokerin ja ranskankerman kanssa. Yhdistä vaahdot ja täytä sillä kakku (2 väliä).
Kakun päälle tuli voikreemi ja vaalea marsipaani. Lippa on myös kakkua. Sen paistoin erikseen pellillä.
Mustat osat leikkasin mustaksi värjäämästäni marsipaanista (josta onkin tullut kyselyitä). Musta väri on ostettu ulkomaisesta kakkutarvikaupasta, mutta sitä saa Suomestakin esim. Ullanunelmasta Tampereelta tai Kajaanista. Taikka Ullan verkkokaupasta (josta on nopea toimitus!).
Värjääminen:
Mustan värin lisäksi tarvitset marsipaania. Väriä tiputellaan marsipaanimöykkyyn, joka sitten kumihanskat kädessä vaivataan mustaksi. Todella nopeasti väri sekoittuu ja marsipaanista tulee mustaa. Suosittelen hanskoja, jos et halua kulkea seuraavaa viikkoa kädet mustina ;)
Kukat ja lyyra ovat myös marsipaania. Lyyran suihkutin elintarvikekultasprayllä. Sekin on Ullalta ostettu.