168350.jpg

Kuva on huono, koska on otettu kännykällä.

Kaapissa lojui Floran kinuskikermavaahtoa. Tekaisin lapsenhoitajalle tämmöisen sitten.

Oli kyllä yllättävän hyvää. Vuoka on pieni, oliko se 18 cm halkaisijaltaan. Kakusta tulikin sitten mukavan korkea.

Pohja:

  • kääretorttupohjan rääppeet pakkasesta

Täyte:

  • purkki flora kinuskia
  • purkki maustamatonta tuorejuustoa (tarjouksesta!)
  • 2 munaa
  • 0,5 dl sokeria
  • noin 200 g valkosuklaata
  • 5 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi. Vatkaa eri kupissa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja lisää sekin joukkoon. Kiehauta tilkka vettä (ruokalusikallinen) ja purista liivatteet nyrkkiisi ja sekoita veteen (nosta pois liedeltä). Lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada kostutetun (!!) pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Nuole kupit ja kipot. Koristele ennen tarjoilua (vaikka valkosuklaanapeilla yms.).