Sain taas kunnian tehdä pienen tytön kastepäiväksi kakun.
1241214.jpg

1241215.jpg

1241220.jpg

1241221.jpg

Unohdin täytteen ohjeen laittaa. Tässä vielä se.

Vadelmamousse:
  • 2 x flora vispi eli yht. 500 ml
  • 1 purkki creme fraiche (tai ranskankerma nimellä) eli n. 200 g
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 5 liivatelehteä
  • tilkka vadelmamehua tai vettä
  • 300g tai enemmän (maun mukaan) vadelmia
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen kulhoon.
Vatkaa vispit ja sokerit vaahdoksi ja lisää vaahtoon creme fraiche sekä sulat tai hieman kohmeiset vadelmat.
Kuumenna mehutilkka tai vesitilkka ja nosta liivatteet liotusvedestä ja laita kiehuvaan nesteeseen sekä sekoita, kunnes ovat sulaneet. Kaada liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kostuta ja täytä kakku. Tästä riittää kahteen väliin.