Alla piparidominoista tehty keksipohja, jonka päällä suklaamousse ja sen päällä puolukkamousse.

324335.jpg

324336.jpg

324334.jpg

Koristeen tein siten, että laitoin ison sydänpiparkakkumuotin väärinpäin hyytyneen kakun päälle (väärinpäin siksi, ettei se uppoaisi liikaa) ja kippasin muotin sisään puolukoita. Kiehautin 1 dl vettä ja lisäsin siihen 0,5 dl hyytelösokeria ja kiehautin nopeasti ja kaadoin/lusikoin päälle. Otin muotin hetikohta pois ja lusikoin vähän lisää kiillettä, koska tykkäsin, että se saa valua yli.

Pohja:

  • piparinmakuisia dominoja murskattuna 1,5 pötkylää ja margariinia 100 g sulatettuna
  • painele seos vuoan pohjalle (alla leivinpaperi)

Täyte 1:

  • 200g tummaa suklaata
  • 3 dl flora vispiä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä tai mehua

Vatkaa vispi. Sulata suklaa. Liota liivatelehdet. Yhistä vaahto, suklaa ja sokeri. Kiehauta neste ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet ja lisää tämä sitten muihin. Kaada kostutetun kakkupohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään (tai pakkaseen jos on kiire).

Täyte 2:

  • 1 pussi pakastepuolukoita
  • 1 dl tai enemmän sokeria
  • 3 dl flora vispiä
  • 3 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä tms.

Soseuta sulaneet puolukat. Tee muuten kuten edellä (täyte 1), mutta lisää suklaan sijasta puolukkasurvos. Kaada suklaatäytteen päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa.