Pienelle nelivuotiaalle Mintulle haluttiin kakuksi pelkällä vaaleanpunaisella marsipaanilla päällystetty ja vadelmahillolla + diplomaattikreemillä täytetty kakku. Koska kakun päälle oli tulossa omasta takaa hieno balleriinakoriste, laitoin reunoille vain muutaman kukkasen.
Kakkupohjasta tuli mielestäni kerrankin kaunis.
Täytteenä oli siis vadema-vaniljahillon lisäksi diplomaattikreemiä, jonka ohje on yksinkertaisuudessaan seuraava:
-
2 purkkia flora vispiä (2 x 250 ml)
-
500 ml kylmää vettä
-
relu 2 dl vaniljakreemijauhetta (tai ohjeen mukaan)
Sekoita kylmään veteen kreemijauhe. Laita kreemi seisomaan jääkaappin kermavaahdon vatkaamisen ajaksi. Vatkaa vispi vaahdoksi. Voit myös käyttää oikeaa kermaa, mutta koska sitä myydään 2 dl purkeissa, vähennä kreemiä vastaavasti (vettä 400 ml, jauhetta alle 2 dl). Yhdistä vaniljakreemi ja vispivaahto.
Kakku kannattaa täyttää, jos mahdollista, edellisenä päivänä. Laita täytetty kakku elmukelmutettuna jääkaappiin tekeytymään yön yli. Aamulla kuori kelmut pois ja kuorruta voikreemillä.
Voikreemi
- 250 ml voita (mieluiten suolatonta, mutta vähälaktoosinenkin käy)
- 500 g tomusokeria
- 125 ml maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi sillävälin, kun syöt aamupalaa tai touhuat jotain muuta ;) Jos et ehdi odottelemaan, anna voille pienissä erissä mikroa, mutta älä vaan sulata voisulaksi. Lisää pehmeään voihin sihdattua tomusokeria ja maitoa vuorotellen (ettei pöllyä). Muista lisätä myös vaniljasokeri. Jos voisi on suolatonta voit laittaa hyppysellisen suolaakin. Kun kreemi näyttää sopivan notkealta, voit kuorruttaa sillä kakun. Aina ei tarvitse käyttää koko sokeripakettia.
Marsipaani kannattaa kaulia hyvin tomusokeroidulla leivonta-alustalla. Kahden muovin välissä se ei pääsääntöisesti onnistu. Kunnolla tomusokeria ja kaulimella tasaiseksi. Jos levy tarttuu kiinni, on tomusokeria liian vähän. Liiat tomusokerit varisevat kyllä pois ja osa saakin imeytyä marsipaaniin.
Painele marsipaani hyvin kakun päälle ja sitten reunoille. Käytä kämmenen syrjää (= pikkurillin alapuolella oleva käden sivu).
Ylimääräiset marsipaanit saa leikattua pois pizzaleikkurilla tai niin kuin minä tässä, taikinapyörällä, josta tulee hieman piparkakkumainen kuvio.