Meillä oli eilen tytön 2-vuotias serkku hoidossa ja likkojen kesken sitten päätettiin (lue: äiti päätti) leipoa muffineja. Ne on niin nopeita tehdä ja lapset voi olla apulaisena. Tyttöjen mielenkiinto tosin riitti tällä kertaa vain muffinivuokien laittamiseen asti. Tytöt osas hienosti laittaa paperiset vuoat muffinipellin kolosiin.

Koska on tullut kommentia liiallisesta matkimisesta, niin nämä tuli kyllä ihan omasta päästä ja siitä mitä kaapissa sattui olemaan.

Mandariini-valkosuklaamuffinit

1010805.jpg

Päärynä-chilimuffinit

1010807.jpg

Näitä lähti myös miehen matkassa raksalle, jossa hän tarjoili niitä sähkärillemme. Kari oli tykännyt erityisesti chiliversiosta. Minulle maistui molemmat mainiosti. Todella raikkaita muffineja, jos näin voi sanoa.

Ohje tulee tässä:

Pohja:

3,5 dl jauhoja
2 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1 dl päärynämehua 2 munaa 100g sulaa margariinia tai sellaista valmiiksi juoksevaa 1 säilyketölkki (ilman lientä) mandariinilohkoja TAI päärynöitä (pilko päärynät) valkosuklaata paloina puoli levyä TAI 1-2 pestyä chiliä pilkottuna (poista siemenet)

Ohje:

sekoita kuivat aineet lisää muut joukkoon, viimeisenä hedelmä + valkosuklaa/chili jaa vuokiin (tulee 10-12 kpl) ja paista 200 asteessa 15-20 min alatasolla (jos 3 tasoa)