Tämän kakun tein todella pikaisesti siskolle, joka vei sen töihin kun oli (taas) viimeistä päivää. Koululainen kun on ja lomalla oli töissä.

Makua kuulemma kehuttiin ja kyllä se täyte ihan hyvää oli kun kuppeja nuolin ;)

330467.jpg

330469.jpg

Laitetaan nyt ohjekin kun sitä kuulemma kyseltiin. Huomioikaa, että vuoka oli aika iso tupperin hyydyketorttuvuoka. Taitaa olla luokkaa 28-30 cm halkaisija (en nyt voi mitata kun se on tuolla siskolla).

Ohje:

  • 2 prk Flora vispiä (punainen purkki, yhteensä siis 5 dl)
  • 1 prk Keiju vaniljatuorejuustoa
  • humpsahdus sokeria (oisko 0,5 dl)
  • 1 levy marabou dajm-maitosuklaata
  • 3-4 riviä veitsellä pieniksi pilkottua maitosuklaata
  • 5-6 liivatelehteä
  • tilkka vettä
  • pohjaksi kaakaojauheella "terästetty" kääretorttupohja, eli lisää jauhoihin pari rkl kaakaojauhetta

Tee kääretorttupohja ja paina jäähtynestä torttulevystä vuoan reunoilla vuoan kokonen rinkula ja aseta se irtopohja tms. vuoan pohjalle (jossa leivinpaperi). Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Jos haluat voit tähän väliin sulattaa maitosuklaata ja kaataa pohjan päälle. Tuli vaan jälkikäteen mieleen, että olis hyvää.

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa vispi ja lisää sokeri siihen. Sulata suklaalevy mikrossa ja rouhi maitosuklaata samalla.

Lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja sula suklaa. Kiehauta vesitilkka ja sulata liivatteet siihen. Lisää tämä seos muuhun massaan kuten myös pilkotut maitosuklaapalat.

Kaada pohjan päälle ja tasaa. Anna hyytyä ja koristele sulatetulla suklaalla ja suklaarusinoilla.