Taas Dajm-kakkua.

389673.jpg

Pohja:

Kaakaojauheella höystetty kääretorttupohja.

Täyte:

  • ensin kostutetun pohjan päälle appelsiinimarmelaadia
  • 1,5 purkkia Flora vispiä
  • 200g vaniljatuorejuustoa (keiju)
  • 0,5 dl sokeria
  • 5 liivatelehteä
  • tilkka vettä
  • 1 Marabou Dajm suklaalevy
  • maitosuklaata murusina (joku 70 g)

OHJE:

Paista kääretorttupohja ja paina irtopohjavuoalla pohjan kokoinen rinkula (paina rinkula auki-asennossa). Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi pingotettuna ja pohja sinne. Kostuta pohja. Sivele marmelaadia pohjan päälle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (esim. vatkauskulho täyteen kylmää vettä ja liivatteet sinne 5-10 minuutiksi vähintään uppeluksiin). Vaahdota vispi ja lisää siihen tuorejuusto sekä sokeri. Sulata suklaalevy pilkottuna mikroaaltouunissa (maitosuklaa sulaa aika nopeasti, sulata 10-30 sek kerrallaan ja sekoita välillä). Rouhi maitosuklaata murusiksi ja sekoita ne täytteeseen. Sekoita sula Dajm-suklaakin täytteeseen. Kiehauta tilkka (1 rkl) vettä kattilassa ja lisää siihen liivatteet (ota pois levyltä kun lisäät liivatteita). Sekoita kunnes liivatteet liukenee. Kaada liivateliemi täytteeseen ja sekoita hyvin.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Laita vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin.

Pursota päälle suklaakuvioita jos haluat.

 

(Ohje siksi tarkkaan selitetty, että mm. veljeni osaa tulkata vaimolleen sen oikein. Kuulin vaan, että viimeksi oli opastanut huuhtelemaan liivatteita hanan alla?! Ei kai se niin tarkkaa ole?!)